Nechte si objednávku poslat k vám domů jen za 30 Kč s dopravou Balíkovna na adresu. Akce platí do konce dubna.

5 důvodů, proč je dobré používat masku na spaní

 

Každý den jsme vystaveni množství stresu a různým faktorům, které ovlivňují kvalitu našeho spánku - ať už jde o hluk, světlo a nebo třeba i komplikace s bolestmi hlavy či nevhodná teplota okolí. Jedním z řešení, které může pomoci zlepšit kvalitu spánku, je použití masky na spaní. Pojďme se tedy na jednotlivé důvody podívat:

  1. Zlepšení kvality spánku

    Hlavním benefitem používání masky na spaní je nepřekvapivě zlepšení kvality spánku. Maska na spaní může pomoci snížit množství světla, které proniká do očí, což může podpořit tvorbu melatoninu, hormonu, který reguluje spánek a bdění. Při větší citlivosti na světlo a nedostatečně zatmavené místnosti na spaní je pak hlavně během letních měsíců maska téměř nutností pro lepší spánek.
  2. Pomoc s jetlagem

    Jetlag je jev, kdy se náš biologický rytmus naruší v důsledku cestování přes několik časových pásem. Použití masky na spaní může pomoci zlepšit kvalitu spánku a pomoci s návratem na normální biologický rytmus. Maska také může pomoci už během samotného cestování, kdy vaše oči ochrání před rušivým světelným smogem z okolí.
  3. Pomoc při spánkových poruchách

    Pro některé lidi může být těžké usnout, zůstat spát nebo se probouzet v průběhu noci. Maska na spaní může pomoci snížit rušivý faktor světla a pomoci zlepšit kvalitu spánku - pro tyto případy je pak nejvhodnější kombinovat masku se špunty do uší, díky kterým máte větší šanci dopřát si nerušený spánek přes celou noc.
  4. Pomoc s migrénami a bolestmi hlavy

    Migrény a bolesti hlavy mohou být způsobeny mnoha faktory, jako je napětí, nedostatek spánku nebo dokonce světlo a hluk. Používání masky na spaní může pomoci snížit množství světla, což může pomoci snížit frekvenci a intenzitu migrén a bolesti hlavy. Navíc mnoho lidí trpících migrénami uvádí, že použití masky na spaní pomáhá snížit pocit únavy a stresu, který může být spojen s touto poruchou.
  5. Podpora hydratace pokožky kolem očí

    Používání masky na spaní může pomoci udržet pokožku kolem očí hydratovanou. Pokožka kolem očí je velmi citlivá a náchylná k dehydrataci, což může vést k vysychání, otokům a tmavým kruhům pod očima. Používání masky na spaní může pomoci udržet tuto oblast hydratovanou, chránit ji před vysycháním a stimulovat tvorbu kolagenu, což může pomoci snížit vzhled vrásek a jiných znaků stárnutí. Navíc mnoho masek na spaní obsahuje speciální složky, jako jsou například aloe vera nebo hyaluronová kyselina, které mohou pomoci stimulovat hydrataci a regeneraci pokožky kolem očí.