Akční cena s Balíkovnou na adresu pokračuje do konce května. Využijte akci a nechte si doručit objednávku domů pouze za 30 Kč!

Jak na zdravý spánek? Pomůže těchto 5 tipů

 

Že spánek je pro naše tělo důležitý, to ví každý z nás. Ne každému se však pokaždé podaří rychle usnout a dobře spát. Jak na to, aby byl náš spánek klidný a plný pohody? Samozřejmostí je kvalitní postel a matrace. Na spánek však má vliv i celá řada dalších faktorů. Nechte se inspirovat našimi tipy.

1. Pozor na jídlo

Není vhodné před spaním konzumovat těžká jídla. Tělo je pak musí celou noc trávit. Ideální volbou je lehká večeře a vyzkoušejte čaj z bylinek. Uklidňujícím způsobem působí třeba meduňka. Pozor si dejte i na alkohol, kofein nebo nikotin. I když po několika skleničkách vína či piva se vám dobře usíná, spánek kvalitní nebude, neboť ledviny musejí opět pracovat. Kofein sníží produkci melatoninu, který je pro spánek důležitá. Kromě toho funguje jako stimulant.

2. Pozor na modré světlo

Jedná se především o televizní obrazovky, monitory počítače nebo notebooku a displeje telefonů. Obliba používání těchto elektropřístrojů stále roste a negativně se tak podepisuje na kvalitě našeho spánku. Modré světlo omezuje tvorbu melatoninu. Na něm je kvalitní spánek závislý. Modré světlo dává tělu signál, že ještě není čas spánku.

3. Relaxace s uklidňující vůní

Dopřejte si relaxaci a uklidnění již chvíli před tím, než jdete spát. Vyzkoušejte třeba teplou koupel s příjemnou vůní, zapalte si vonnou svíčku nebo použijte aroma oleje do lampy.

4. Zbavte se stresu

Poslechněte si před spaním příjemnou hudbu, přečtěte si nějakou lehčí literaturu, přestaňte myslet na práci. Pochvalte se za jakýkoli drobný úspěch. Usínat byste měli s čistou hlavou.

5. Špunty do uší

Pěnové špunty do uší Mack's Slim Fit™ poskytují maximální komfort a extrémní pohodlí. Utlumí všechny okolní zvuky a vy tak můžete pohodlně usínat. Kromě toho netlačí do uší. Můžete je nosit i na delší dobu. Pro jejich výrobu je použita speciální měkká pěna, která tlumí nejen partnerovo chrápání, ale i další okolní zvuky.