Nechte si objednávku poslat k vám domů jen za 30 Kč s dopravou Balíkovna na adresu. Akce platí do konce dubna.

Jak správně chránit sluch?

 

Sluch patří mezi smysly. Díky němu se nám lépe orientuje v prostoru, můžeme snáze mezi sebou komunikovat, vychutnávat si hudbu nebo se vyhnout nebezpečí. Pokud o sluch přijdeme, výrazně se nám sníží kvalita života.

Vzhledem k tomu, že jej máme na celý život, je potřeba o něj pečovat a dodržovat sluchovou hygienu a to jak tu fyzickou, tak i psychickou. Pro udržení čistoty sluchových cest bychom měli používat vhodné přípravky. Také však je potřeba nechat pravidelně uši odpočívat od sluchových vjemů a chránit je proti nadměrnému hluku. Jednou z možností jsou špunty do uší.

Existuje prevence či ochrana proti ztrátě sluchu?

Chránit sluch bychom měli hned proti několika různým nebezpečím. Jedním z nich je nadměrný hluk. Neměl by přesahovat 85 decibelů (dB). Nebezpečí představuje dlouhodobý hluk, který má intenzitu větší než 100 dB. Na co si dát pozor?

  1. Nepouštějte rádio či televizor hlasitěji, než je potřeba.

  2. Dejte pozor na hlukový smog. Není dobré usínat při puštěné televizi, u zapnutého počítače či dalších elektropřístrojů, které vydávají jakýkoliv zvuk.

  3. Častá návštěva živých koncertů také vašemu sluchu neprospívá.

  4. Chraňte si sluch i při plavání. V uších se může usadit zánět nebo infekce.

  5. Vybírejte si sluchátka, která se nevkládají přímo do uší.

  6. Nechte uši občas trochu odpočinout.

  7. Pro ušní hygienu používejte přípravky k tomu určené.

  8. Používáte-li špunty do uší, volte takové, které se nevkládají přímo do ucha.

Špunty do uší

Šikovnými pomocníky, kteří ochrání váš sluch jsou špunty Mack's. Jedná se o silikonové špunty, které se velmi snadno tvarují. Pro jejich výrobu se používá speciální a snadno tvarovatelný silikon. Je příjemný na omak a dokonale drží před vstupem do ušního kanálku.

Ve špuntech v žádném případě nenaleznete latex ani BPA. Kromě hluku, který eliminují, je můžete použít jako ochranu proti vodě, po ušních operacích, při cestě letadlem, kdy zmírňují bolest uší způsobenou tlakem vzduchu v letadle. Snadno se nasazují. Lze je používat opakovaně - minimálně 5x. Jsou určené pro všechny velikostí uší.