Nechte si objednávku poslat k vám domů jen za 30 Kč s dopravou Balíkovna na adresu. Akce platí do konce dubna.

Jak správně používat špunty do uší

 

Špunty do uší používáme, aby tlumily hluk nebo aby bránily vniknutí vody do ucha. Aby dobře seděly, je potřeba je správně do ucha umístit. Záleží však na tom, zda jste si vybrali špunty pěnové, voskové či silikonové.

Pěnové špunty do ucha

Před použitím špuntů je nutné si pečlivě umýt ruce. Snížíte tak riziko znečištění špuntů a případného přenosu bakterií do ušního prostředí.

  1. Nejprve opatrně srolujte pěnové špunty do tvaru cylindru. Použijte k tomu palec a ukazováček jedné ruky. Je potřeba špunty ztenčit na délku, ne z nich tvarovat kuličku. Po správném vytvarování se lépe aplikují.

  2. Uvolněte ušní kanálek zatažením ušního boltce dozadu a nahoru opačnou rukou. Tím se rozšíří ušní otvor a špunty se vám budu lépe aplikovat.

  3. Špunty vkládejte do ušního kanálku jemně a opatrně. Nezasouvejte je příliš do hloubky, netlačte na ně. Malý kousek špuntu by měl zůstat venku.

  4. Chvilku vyčkejte, špunty se pomalu roztáhnou a utlumí zvuky.

Špunty vyrobené z vosku nebo silikonu

Tyto špunty mají tvar kuličky, nevkládají se do ušního kanálku, lepí se kolem něho. Díky tomu vzniká podtlak, který špunty drží na uchu a dovnitř nepustí hluk ani vodu nebo nečistoty. Díky této vlastnosti se tento typ šuntů používá nejen pro tichý spánek, ale i při plavání a dalších vodních sportech nebo během práce v prašném prostředí.

Opět je potřeba dodržet hygienu rukou i špuntů. Vyhnete se tak zavlečení infekce do prostředí ucha.

  1. Jemně zahřejte špunty v dlani. Postačí na to 30-40 vteřin. Tuhý materiál povolí a bude se lépe tvarovat.

  2. Opatrně zformujte kuličku.

  3. Z okolí uší odstraňte vlasy, pokud je máte delší.

  4. Aplikujte špunty do okolí ušního kanálku, nestrkejte je dovnitř.

  5. Jemně stiskněte špunty k ušnímu otvoru a zploštěte je.

Jakékoli druhy špuntů používejte vždy celé. Nijak je nepulte. Neaplikujte je do ucha násilím, vždy jemně a opatrně. Nepoužíváte-li je, ukládejte je. Zabráníte tak jejich znečištění nebo nechtěnému používání malými dětmi.